Ufo Nedir? Gerçekten Ufo Var mıdır?

 Ufo Nedir? Gerçekten Ufo Var mıdır?

Geçmişten bugüne kadar insanların en çok merak ettiği konulardan bir tanesi dünya dışı yaşamdır. Konu dünya dışı yaşam olduğunda da aklımıza birçok soru gelmektedir. Başlıca aklınıza gelebilecek sorular;  Gerçekten dünya dışında yaşam var mı? Yaşam varsa onlarda bizim gibi mi? Nerede yaşıyorlar? Nasıl görünüyorlar?  Dünyamızı ziyaret ediyorlar mı? 1940 yılından günümüze kadar gözlemlenen ve fotoğraflanan bazı uçan cisimler dünya dışında yaşam olabileceğine dair kanıt niteliğindeydi. Türkiye de gözlemlenen bu uçan cisimlere uçan daire denilirken, ABD uçan cisimlerin genelini UFO olarak adlandırdı. Bugün ki yazımda ufo nedir? gerçekten ufo var mıdır? Sorularının cevaplarını bulabilirsiniz.

Ufo Nedir? Gerçekten Ufo Var mıdır?

Ufo Nedir?

Ufoları uzaylı olarak adlandırmak doğru bir yaklaşım mı? Aslında ufoları uzaylı olarak adlandırmak çok doğru bir yaklaşım değildir. Ufo kelimesinin açılımı, Unidentified Flying Objects’tir. Kelimelerin baş harfleri kullanılarak ufo kelimesi meydana getirilmiştir. Türkçe anlamı tanımlanamayan uçan cisimler demektir. Tanımdan da anlaşılacağı üzere uçan ancak tanımlanamayan bütün cisimler ufo denir. Bu uçan daire olarak nitelendirilen bir cisim olabileceği gibi çok uzakta olan ancak görülemeyen herhangi bir cisimde olabilir. Ufoları gördüğünü iddia eden birçok insan bulunmaktadır, gerçekten bu cisimleri görmüşler midir yoksa göz yanılması olabilir mi? Fotoğraflar içinde aynı durum söz konusu haber niteliği taşıdığı için veya belli bir kesime popülerlik kazandırması açısında acaba fotoğraflar üzerinde oynanmış olabilir mi? Bunlar gibi birçok soru bulunmakta ve hala birçoğu esrarını korumaktadır.

ABD’li bir pilot olan Kenneth Arnold, San Fransisco da uçarken gökyüzünde daha önce hiç görmediği uçan bir cisim gördüğünü iddia etti, takip etmesine rağmen gözden kaybettiğini belirtti ve uççan cismi bir tabağa benzetiyordu. Zamanla ufo gözlemleri arttı ve ufolar ile ilgili daha kapsamlı araştırmalar yapılmaya başlandı. 1940’tan bu güne kadar kayıtlara geçen ufo görülen ülkeler; Türkiye, Fransa, ABD, Güney Amerika ve İspanya ve İngiltere’dir.

Ufo Nedir? Gerçekten Ufo Var mıdır?Ufolar nerelerde görülüyorlar? İnsanlar ufoları genelde dağlık ve ıssız bölgelerde gördüklerini iddia ediyorlar. Şehir merkezlerinde de gördüğünü iddia edenler var ufoların çok uzakta göründüklerini ve hemen kaybolduklarını söylüyorlar. Ufolar ıssız yerlerde daha çok ve daha yakından gözlenirken neden şehir merkezlerinde daha az gözleniyor? Ufolar insanlardan mı korkuyorlar? Yoksa gözlenenler göz yanılması ve kurgudan ibaret mi?

Ufolar konusunda bilim adamları da fikir ayrılığına düşmüşlerdir. Bir kısmı ufoların varlığını kabul ederken bir kısmı ise kabul etmemektedir. Varlığını kabul edenler bu kadar büyük bir evrende yalnız olamayacağımızı savunurken, kabul etmeyenler yıllardır gezegenimizi ziyaret etmelerine rağmen neden insanlar ile iletişim kurmuyorlar ve ufolar ile ilgili neden daha somut kanıtlar yok demektedirler.

Ufoların varlığına dair bu zamana kadar bulunan kanıtlar nelerdir? Kanıtlar ile ilgili çelişkiler var mıdır?

Net bir kanıt olduğunu söylemek zor, belge niteliği taşıyan kanıtlar fotoğraflardır. Ancak fotoğraflar konusunda da çelişkiler bulunmakta bazı fotoğraflar da ufolar net bir şekilde görülürken bazı fotoğraflarda tamamen bulanık çıkmıştır.

Yine ABD de anlatılan bir olayda kanıtlar arasında gösterilmektedir. Otobanda ki iki araç hareket halindeyken aynı anda motorları durmuş ve şoförler araç dışında elips şeklindeki büyük bir cismin hızlı bir şekilde uzaklaştığını görmüşler. Anlam veremedikleri bu olayın ardından polisi arayarak durumu anlatmışlar. Olay araştırılmış olmasına rağmen olayla ilgili hiçbir bilgi verilmeden olay kapatılmıştır.

Ortaya atılan bir başka iddiada ABD tarafından ufo yakalandı iddiasıdır ve ufonun yakalandığını gören tanıklar olduğu da söylenmektedir.

Bir başka iddiada ufoların içerisinde uzaydan geldiği söylenen varlıklardır. Ancak burada da çelişkiler bulunmaktadır. Çünkü gördüğünü iddia ettikleri varlıklar arasında çok büyük farklılıklar bulunmaktadır. Bu varlıkları bir yaratığa benzetende vardır, bir insana da, bir hayvana benzetende vardır, çok büyük insana benzeyen bir dev olduğunu söyleyenler de bulunmaktadır.

Gerçekten Ufo Var mıdır?

Ufolar konusunda birçok iddia ve kanıt olabilecek nitelikte belge olmasına rağmen yukarıda belirttiğim gibi bir o kadarda çelişki bulunmaktadır. Bir iddia daha var ki, ufolar konusunda kafanızı çok karıştıracak! Bu iddia; ufolar aslında uzaydan gelmediler, ufolar insanlar tarafından yapılan ve uçan cisimlerdir. Sovyet bilim adamları tarafından geliştirildiği söylenmekte  ve 1980 sonrasında görülme sıklığının artmasının ise teknolojinin gelişmesine bağlanmaktadır.

Ufo Nedir? Gerçekten Ufo Var mıdır?Ufolar ile ilgili olaylara en çok rastlanan ülke ABD’dir? Neden?

Son bir şey daha, ufo uzaydan gelen bir cisim ise ve bir varlığın kontrolünde hareket ediyor ise teknoloji olarak bizden çok ilerde olmalı ve dünyaya gelene kadar ciddi bir mesafe katetmeli. Bu kadar teknolojiye sahiplerse neden bizimle iletişim kurmuyorlar yada varlıklarına dair somut delilimiz neden yok.

Gerçekte ufo var mıdır?  Sorusuna net bir cevap vermek zor, yukarıda iddiaları, kanıtları ve çelişkileri sizlere anlattım, kararı sizin.

Bilgi ağımıza bir halka daha ekledik, inşAllah faydalı bir yazı olmuştur. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Eğer ilginç bilgiler öğrenmek hoşuma gidiyor ve okumayı severim diyorsanız buradan birbirinden ilginç ve faydalı birçok konuya ulaşabilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşmek duası ile…

Yorumlar