Doğum Haftasına Göre Bebek Grupları Nelerdir?

hamile-anne-adayi

Doğum Haftasına Göre Bebek Grupları Nelerdir?

Merhaba değerli web ağı ziyaretçileri, özellikle anne adaylarını yakından ilgilendirecek bir yazı ile karşınızdayım, doğum haftasına göre bebek grupları nelerdir? sorusunu cevaplandıracağım. Bu konunun bebeklerimiz için hayati önem taşıdığınız özellikle belirtmek istiyorum.

Düşük doğum ağırlığı; gebelik 37. Hafta ile 40. Hafta arasında sonuçlanarak doğum gerçekleşmiş ancak bebeğin ağırlığı 2500 gram altında ise bu tür bebeklere düşük doğum ağırlığına sahip denir ve bu bebeklerinde özel bir bakım süreci geçirmesi gerekmektedir. 

Normal yenidoğan; bebeğimiz uterusta 37 hafta ile 40 hafta arasında kalarak gelişimini tamamlamış ise “normal yenidoğan ” olarak adlandırırız.

Prematüre; eğer anne adayı gebeliğinin 37. Haftasından önce doğum yapmış ise doğan bebek prematüre olarak adlandırılır. Bu tür doğumlarda unutulmamalıdır ki bebek özel bir bakıma ihtiyaç duyar.

 

hamile-anne-adayiTosuncuk; gebelik 37. Hafta ile 40. Hafta arasında sonuçlanarak doğum gerçekleşmiş ancak bebeğin ağırlığı 4000 gramdan daha ağır ise “tosuncuk” olarak isimlendirilir. Bebeğin gözlenmesi gerekir çünkü bu gruptaki bebeklerin sağlığı risk altında olabilir.

Sürmatüre; gebelik 37. Hafta ile 40. Hafta arasında sonuçlanmamış ve bu süre 9 ile 10 gün aşılarak müdahale ile dünyaya gelen bebeklerdir. Bu tür bebeklerin sağlığında sorunlar olmakta ve anne karnında yada doğar doğmaz kaybedilebilir. 

Doğuma kadar hamilelik hafta hafta izlenmeli ve özellikle normal haftasının dolmasına rağmen doğum gerçekleşmemiş ise doktorunuza mutlaka bu durumu söyleyiniz.

Bir yazının daha sonuna geldik, inşAllah faydalı olmuştur. Değerli yorumlarınızı bekliyorum, bir sonraki yazıda görüşmek duası ile.