Çocuklara El Yıkama Alışkanlığını Nasıl Öğretiriz?

bebek-el-yikama

Çocuklara El Yıkama Alışkanlığını Nasıl Öğretiriz?

Merhaba değerli web ağı ziyaretçileri, bu yazımda Çocuklara El Yıkama Alışkanlığını Nasıl Öğretiriz? sorusunu cevaplayacağım. İnşallah faydalı olur.

El temizliği bireysel olarak temizliğin başlangıcıdır. Bulaşıcı hastalıkların yayılmasını engellemek ve dışarıdan mikrop almamak için çocuk veya yetişkin ayırt edilmeden el yıkama alışkanlığı kazanılması gerekir. Aile olarak zaten bu alışkanlığınızın olduğunu kabul ediyorum ve çocuklarınız içinde bebeklik döneminden ellerin silinmesi ile başlayarak ileri yaşlarda bu alışkanlığı kazandırmalıyız.

Çocuklar özellikle diş çıkarma dönemlerinde ellerini ağızlarına götürme sayıları artmakta ve ellerinin temiz olmaması hastalanması için zemin hazırlamaktadır dikkatli olalım.

Peki nasıl bir el yıkama tekniği uygulamalı ve çocuklarımıza öğretmeliyiz. genç porno

  • El yıkama öncesinde yüzük, bileklik vb. takı aksesuar var ise çıkarıyoruz.
  • Ellerimizi sabun sürmeden önce ıslatırız.
  • Parmak araları, avuç içi, ellerin sırtı, bilekler ile tırnakların arasını sabun ile iyice köpürterek (20 saniye veya daha fazla süre olabilir ) ovuşturulur.
  • Ellerimiz de köpük kalmayacak şekilde durularız.
  • Parmak ucu ile bilek arasındaki ıslak olan kısımları havlu ile kurularız.
  • Aynı kağıt havlu ile de musluk kapatırız.

Önemli not; el yıkamak maksimum 30 saniye sürmektedir, çocuklarınızın ve kendi sağlığınızı tehlikeye atmayın!

Bir yazının daha sonuna geldik, eğer anne & çocuk sağlığı ile ilgili faydalı bilgileri okumayı seviyorsanız mutlaka diğer yazılarıma göz atın. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.