Bebeklerin Beden Oranlarındaki Değişimler

anne-cocuk

Bebeklerin Beden Oranlarındaki Değişimler

Merhaba değerli web ağı ziyaretçileri, bu yazımda 0 – 3 yaş arasında bebeklerin beden oranlarında ki değişimler nasıl olmalı konusunu anlatmaya çalışacağım.

Bebeklerin gelişimine paralel olarak boy uzunluğunda ve vücut ağırlığında değişimler meydana gelecektir. Bebeklik dönemi yani 0 – 1 yaş aralığından sonraki yaş aralıklarında da beden oranlarında ki değişimler devam edeceğinden bir çocuğun özellikle 0 – 3 yaş arasında gelişimine çok dikkat edilmelidir.

0 – 1 yaş arası gelişimler; daha önceki yazılarımızda belirtmiştik ancak tekrar söyleyelim yenidoğanın boy uzunluğu 48-53 cm arasındadır. Vücut ağırlığı ise 3250 gr ile 3500 gr arasındadır. İlk 6 ay beden oranlarında ki değişim olsa da çok belirgin değildir. Bir bebek 1 yaşına girdikten sonra yaklaşık olarak 10 kg ağırlığa ve 74 cm ile 76 cm  arasında boy uzunluğuna sahiptir.

1 – 2 yaş arasındaki gelişimler; bebeğimiz için ilk 3 yaşın çok önemli olduğunu söylemiştik. Bebek sağlıklı bir şekilde gelişimini devam ettiriyor  ise 2 yaşına geldiğinde boyu yaklaşık olarak 85 cm civarında olmalıdır. Vücut ağırlığı ise 12 kg civarında olmalıdır. Ancak kilo değerlendirmesini şu şekilde yapabilirsiniz sağlıklı bir bebek 2. Yaşının sonunda doğum ağırlığının 4 katına ulaşması gerekmektedir.

2 – 3 yaş arasındaki gelişimler; 2 yaşından sonra vücuttaki boy ve kilo ile ilgili gelişim önceki yaşlara göre yavaşlar. Ancak bu gelişme ergenlik dönemine kadar yavaşta olsa devam edeceği için çocuğun gelişimi için gösterilen hassasiyet ergenlik dönemine kadar aynı şekilde devam etmelidir.

Bir yazının daha sonuna geldik, yazılarımı faydalı buluyorsanız bir yorum ile taçlandırabilirsiniz, bir sonraki yazıda görüşmek duası ile.