‘/’ Uygulamasında Sunucu Hatası Çözümü

asp-hata-cozum

‘/’ Uygulamasında Sunucu Hatası Çözümü

Merhaba arkadaşlar, bugünkü yazımda Asp.net ile çalışan veya yeni çalışmaya başlayan arkadaşların karşılaştıkları bir sorun olan ” ‘/’ Uygulamasında Sunucu Hatası ” sorununu nasıl çözüme kavuşturabiliriz bundan bahsedeceğim. İnşallah yazımızın sonunda ” ‘/’ Uygulamasında Sunucu Hatası Çözümü ”  sağlanmış olacak.

asp-hata-cozum

Eğer asp.net üzerinde oluşturduğunuz bir sayfayı tarayıcı üzerinde görüntülemek istiyorsanız ve yukarıdaki resimde görülen hatayı alıyorsanız ve hata parametre hatası ise yani “Belirtilen bağımsız değişken geçerli değerler aralığında değildi.  Parametre adı: site” şeklinde ise adım adım yaptıklarımı yapın.

1.Adım: Denetim Masasını açıyoruz.
2.Adım: Program ve Özellikler’e çift tıklıyoruz.

denetim-masasi

3.Adım: Windows Özelliklerini Aç Yada Kapat’a tıklıyoruz.

4.Adım: Internet Information Services kısmını işaretleyip Tamam butonuna tıklıyoruz burada biraz bekleyeceksiniz. İşlem tamamlandığında Visual Studio’yu yeniden başlatın (projelerinizi kaydedin unutmayın 😉 ) ve hazırladığınız sayfayı tekrardan tarayıcı üzerinden görüntülemeye çalışın ve sorunsuz olarak çalıştığını göreceksiniz.

Sonuca bakalım:

Böylelikle sorunumuzu çözmüş olduk. Eğer yazımı faydalı bulduysanız bir yorum ile yazımı taçlandırırsanız memnun olurum. Daha faydalı olacak yazılar ile karşınıza çıkabilirim İnşallah, çalışmalarınızda başarılar dilerim. Sağlıcakla kalın.