Yurt Dışı Alışverişlerinde Gümrük Sınırı 30 Avroya Düşürüldü!

yurt_dışı_gümrük_bakanlığı

Yurt Dışı Alışverişlerinde Gümrük Sınırı Nedir?

Ülkemizde yaşayan bir birey yurt dışından bir ürün almak istediğinde, belli rakama kadar vergi muafiyeti tanınıyor, ve o rakamın üzerinden ise vergi alınıyordu. Bu sınırı belirleyen ve bakanlar kuruluna sunan kurum Gümrük ve Ticaret Bakanlığıdır. Bugüne kadar belirlenen rakam 75 avroydu. Yurt dışında ki ürünlerin ülkemizde ki ürünlere nazaran daha uygun fiyattan satılması yurt dışından alışveriş yapmayı cazip hale getiriyordu, ancak 75 avro olan gümrük sınırı çok da tatmin edici bir rakam değildi.

Gümrük Sınırı 30 Avroya Düşürüldü mü?

Yaklaşık olarak bir ay önce yeni bir gümrük kanun taslağı yayınlayan gümrük ve ticaret bakanlığı, yurt dışından alışveriş yapan bireyleri sevindirecek bir haber vermişti. Bu kanun taslağında; “değeri 150 Avroyu geçmeyen eşyaların ithalat vergisinden muaf tutulacak” şeklinde bir madde bulunmaktaydı. Ancak Bülent Tüfenkci’nin yaptığı açıklama ile 150 avroya çıkmasını beklediğimiz gümrük sınırının, 30 avroya düşürüldüğünü öğrendik.

22 aralık 2016 perşembe günü, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının yayınladığı haberde yer alan Bülent Tüfenkci‘nin açıklamalarından bazı kısımlar aşağıda yer almaktadır.

Bülent Tüfenkci: “Yurt dışında 75 avroya kadar yapılan siparişler Türkiye’ye gümrüksüz girebiliyor, bu da haksız rekabete yol açabiliyor. Bunu 30 avroya düşürdük. Avrupa bunu 22,5 avro olarak uyguluyor.” şeklinde açıklamada bulundu.

Türkiye Teknoloji Buluşmaları etkinliğinde ise Bülent Tüfenkci:”Bakanlık Casinomaxi olarak elektronik ticareti çok önemsediklerini dile getirerek, e-ticaretin önü açık. Türkiye olarak çok mesafe alacağımız bir alan. Bunun temellerinin doğru atılması lazım.” şeklinde açıklamada bulundu.

Bu haber, teknoloji meraklısı olan ve yurt dışından alışveriş yapmayı seven internet kullanıcılarını üzecek nitelikte diyebiliriz.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının yayınladığı habere buradan ulaşabilirsiniz.

Vergi sınırı için yapılan bu düzenleme ile ilgili görüşlerinizi bekliyoruz.

Hayırlı günler.